2.a: Sreda,13.5.2020

MATEMATIKA: Preverim svoje znanje

Veliko si se naučil/a. Preveri svoje znanje v SDZ, str. 24 in 25.  Upam, da ti bo šlo dobro. Naloge rešuj popolnoma samostojno. Časa za reševanje imaš 45 minut.  Ob naslovu naj ti starši napišejo čas reševanja. Čas reševanja lahko podaljš za 10 minut, vendar morajo strarši to tudi zapisati. S starši preveri pravilnost reševanja. Pri pravilnih rešitvah naj ti naredijo kljukico, napačne rešitve naj prečrtajo. Ne popravljati.  Ovrednoti svoje znanje s čebelčki. Pošlji mi fotografijo izdelka. Nujno!

SLOVENŠČINA: Veliki pisani črki S in Š

  1. Preberi besedilo v prilogi.
  2. Oglej si posnetek VELIKI PISANI ČRKI S IN Š (klikni)
  3. Zapiši veliki pisane črke S in Š na brezčrtni list, kot običajno naredimo za mavrične črke. Vadi zapis črk na osnovi ogleda filmčka. Prepiši v mali črtani zvezek sliko v prilogi. Piši z nalivnikom. Pazi na lepo oblikovanje črk in pravilno vezavo le teh.
  4. Fotografiraj izdelek in mi ga pošlji.

 SPOZNAVANJE OKOLJA: Vetrnica

  1.  V delovnem zvezku na str.95 si oglej fotografiji in preberi kaj je vetromer in kaj je vetrokaz.
  2. Kje in kako izvemo, kakšno bo jutri vreme?(vremenska napoved) Kako imenujemo osebo, ki napoveduje vreme?(vremenoslovec) Katere naprave uporablja vremenoslovec za opazovanje vremena in ozračja?
  3. V SDZ, str.95 si preberi navodila za izdelavo vetrnice.
  4. Po navodilih izdelaj vetrnico.
  5. Po končanem delu pospravi.
  6. V mali knjižici poskusov in opazovanj na str. 17 sledi navodilom in naredi poskuse. Tekaš lahko po dvorišču. Reši naloge.

ANGLEŠČINA:  ANGLEŠČINA (klikni)

(Visited 94 times, 1 visits today)
Ta vnos je bil objavljen v 2. A. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja